Умови в’їзду до Хорватії

Умови в’їзду до  Хорватії


13.07.2020

12 липня на своїй сторінці у Facebook, Посольство України у Хорватії опублікувало додаткові роз'яснення щодо пред'явлення черговому епідеміологу при в'їзді до Хорватії негативного результату ПЛР-тесту, а саме:

- Громадянам України, які постійно проживають за межами ЄС, та в'їжджають у Хорватію з туристичною метою, крім надання підтвердження про резервацію готелю/апартаментів для отримання дозволу на в'їзд до Хорватії без обов'язкової 14-денної самоізоляції, необхідно надати негативний результат ПЛР тесту на SARS-CoV-2, який є не давніший, як 48 годин від часу забору;
- Документ, який підтверджує негативний результат тесту, може бути англійською мовою, а також - українською в разі, якщо у ньому епідеміолог може ідентифікувати особу, приналежність тесту та результат, тому ці дані бажано мати латиницею.
Якщо лабораторія вам надіслала результат тесту електронною поштою, то бажано його роздрукувати, принаймні дорогою до КПП.
Хорватські прикордонники та епідеміологи з розумінням ставляться до прибуваючих і вимог надати результат у найкоротші терміни, та у крайньому випадку, якщо ваш тест тільки в електронному вигляді, можуть піти на поступки та запропонувати надіслати їм підтвердження на електронну пошту. Однак, Посольство України у Хорватії, просить не зловживати таким підходом дружньої країни.
У разі, якщо ви не маєте документу з негативним ПЛР тестом, то вам можуть, на розгляд епідеміолога, дати дозвіл на в'їзд до Хорватії з обов'язковою 7-денною самоізоляцією та подальшою здачею матеріалу на ПЛР тест SARS-CoV-2 за ваші кошти на території Хорватії.

Джерело: Посольство України у Хорватії