Умови в’їзду до ЧОРНОГОРІЇ

Умови в’їзду до  ЧОРНОГОРІЇ


08.07.2020

За повідомленням Посольства України в Чорногорії, станом на 07.07.2020р. є декілька важливих аспектів для вїзду на територію цієї країни, а саме:

1. У зв’язку із новою хвилею захворюваності в Чорногорії, Національною координаційною радою Чорногорії (НКТ) на постійній основі ухвалюються рішення щодо обмежувальних заходів на території країни. Наразі це стосується обмеження часу роботи розважальних і закладів харчування, перевезення пасажирів в громадському транспорті, тощо. Важливим для вас є пам’ятати про обов’язкове носіння масок в усіх закритих публічних приміщеннях і дотримання соціальної дистанції. У разі порушення цих правил ви можете бути оштрафовані на суму до 2.000 євро. Також важливим нюансом є те, що обмежувальні заходи приймаються НКТ без попередження і як правило починають діяти з наступного дня після ухвалення, тож просимо щоденно перевіряти актуальну інформацію.

2. Згідно вчорашнього рішення НКТ, будь-яка особа, яка прибуває в Чорногорію з території Сербії (навіть у разі транзитного проїзду) в обов’язковому порядку підлягає 14-денній обсервації у карантинному закладі. Тому у разі необхідності планування автомобільної подорожі, просимо використовувати маршрути через Хорватію та Угорщину з обов’язковим попереднім ознайомленням щодо правил транзиту цими країнами

Принагідно повідомляємо, що на територію Чорногорії можливо ввозити суму коштів до 10.000 євро в розрахунку на одну особу. У разі ввезення більшої суми коштів ви маєте в обов’язковому порядку її задекларувати на митниці. Особливо це стосується членів однієї родини. Наприклад, якщо дружина і чоловік мають кожен по 10.000 євро, то вони вважаються, як одна особа, і ці кошти потрібно декларувати. До правопорушників буде застосований штраф або відмова у в’їзді на територію Чорногорії.

Джерело: Посольство України в Чорногорії