Умови в’їзду та транзит територією Угорщини

Умови в’їзду та транзит територією Угорщини


07.07.2020.

Відповідно до даних зазначених на сайті МЗС України, станом на 25.06.2020р.,в’їзд в Угорщину громадян України заборонено, за винятком:

• посадових осіб дипломатичної служби;
• осіб, які є батьками або подружжям громадян Угорщини або інших країн ЄС;
• громадян України, незалежно від мети поїздки якщо максимальна тривалість перебування до 24 годин та на відстань максимально на 30 км від прикордонної смуги;

У інших випадках для в’їзду в Угорщину необхідно заповнити он-лайн електронну заявку на отримання індивідуального дозволу, яка доступна за наступним посиланням
Вимоги щодо форми заявки:
• виключно угорською мовою;
• виключно в електронній формі.
Відповідь/рішення буде надіслано електронною поштою, тому необхідно вказувати діючу електронну адресу, до перегляду якої є доступ.
Необхідні документи що додаються до заяви:
• ксерокопія дійсного проїзного документу для в’їзду в Угорщину;
• копія документа, на основі якого ви ймовірно отримаєте позитивне рішення (напр.: трудовий договір, свідоцтво про смерть родича тощо).
Поважними причинами є: участь в адміністративних процесах, ділова діяльність загальнодержавного економічного значення, лікування на підставі направлення лікаря, навчання, пункт відправлення вантажного перевезення, сімейні події, догляд за членами сім’ї, загальнонаціональні спортивні або релігійні події тощо.

Що стосується транзиту, то громадянам України дозволений транзитний проїзд територією Угорщини усіма видами автотранспорту:
1. До України – з боку Австрії та Словенії (цілодобово).
Для проїзду необхідно мати діючий український паспортний документ (закордонний, дипломатичний, службовий паспорти, посвідчення особи на повернення в Україну, паспорт моряка).
2. З України – через усі пункти пропуску на українсько-угорському кордоні (з 29.06.2020) за умови наявності документа що підтверджує право на тривале перебування в країні призначення (дозвіл на проживання/працевлаштування, віза або інший документ, виданий офіційним органом країни призначення), а також необхідно мати діючий український паспортний документ (закордонний, дипломатичний, службовий паспорти, посвідчення особи на повернення в Україну, паспорт моряка).
У інших випадках, у т.ч. при плануванні маршруту транзиту через аеропорт м.Будапешт або з боку інших країн (Румунія, Сербія, Хорватія, Словаччина), необхідно отримати дозвіл угорської поліції на транзитну подорож, заповнивши онлайн електронну заявку, яка доступна за посиланням
Вимоги щодо форми заявки:
• виключно угорською мовою;
• виключно в електронній формі.
Відповідь/рішення буде надіслано електронною поштою, тому необхідно вказувати діючу електронну адресу, до перегляду якої є доступ.
Необхідні документи для прикріплення до заяви:
• копія дійсного проїзного документа для в’їзду в Угорщину;
• копія документа, на основі якого ви ймовірно отримаєте позитивне рішення (напр.: туристичний ваучер, запрошення тощо).
Для повернення в Україну достатньо проїзного документа.

Джерело: МЗС України