До уваги автомобілістів! Ситуація з пропускними пунктами на німецькому кордоні.

До уваги автомобілістів! Ситуація з пропускними пунктами на німецькому кордоні.


20.03.20202
Як повідомляє Посольство України у Німеччині, станом на 20 березня, німецько-польський кордон на в’їзд для громадян України закритий.


Єдиний можливий шлях дістатися України – скористатися наступним маршрутом:
Автобаном Мюнхен – Зальцбург (А1).
Важливо!!! Перетинати німецько-австрійський кордон потрібно ВИКЛЮЧНО у пункті пропуску по автобану А1 Вальзерберг (Walserberg)
КОРИДОР ДІЯТИМЕ ЩОДНЯ з 17.00 ГОД. до 01.00 ГОД. !!!

Далі потрібно рухатися до ПУНКТУ ПРОПУСКУ НІКЕЛСДОРФ (Австрійська Республіка) - ХЕДЬЄШХАЛОМ (Угорщина), (NICKELSDORF - HEGYESHALOM)
КОРИДОР ДІЯТИМЕ ЩОДНЯ з 21.00 ГОД. до 05.00 ГОД. !!! ПРОЇЗД ДОЗВОЛЕНИЙ ЛИШЕ ЗА ВИЗНАЧЕНИМ УГОРСЬКОЮ СТОРОНОЮ МАРШРУТОМ, ЯКИЙ КОНТРОЛЮЄТЬСЯ УГОРСЬКОЮ ПОЛІЦІЄЮ
Використовуйте п/п «Тиса» (Чоп-Загонь).

Рух йде вільно, обмежень по відношенню до українських авто немає. Порада - по приїзду на німецько-австрійський кордон мати повний бак палива та запаси їжі. А також важливо пояснити, що Ви їдете ТРАНЗИТОМ!

З 24.00 год. ночі 20 березня Австрія запровадила новий порядок перетину кордону: з Німеччини в'їхати зможуть лише ті, хто надасть медичну довідку не старше 4 днів про відсутність зараження на Коронавірус німецькою чи англійською мовами.
ЗА ІНФОРМАЦІЄЮ, ОТРИМАНОЮ ВІД НІМЕЦЬКОЇ ПОЛІЦІЇ, АВСТРІЙСЬКА ПОЛІЦІЯ ТА ПРИКОРДОННИКИ НЕ ВИМАГАТИМУТЬ ТАКОГО МЕДИЧНОГО СЕРТИФІКАТУ ВІД ГРОМАДЯН, ЯКІ РУХАЮТЬСЯ ТРАНЗИТОМ В УКРАЇНУ.

Майте при собі : лист від Надзвичайного Посла України Андрія Мельника у ФРН та Надзвичайного Посла України в Австрійській Республіці Олександра Щерби (перейдіть за посиланням та збережіть Лист у свій телефон, бо наврядчи ви зможете його роздрукувати) до Прикордонних служб з проханням про надання сприяння українським громадянам для безперешкодного транзиту територією ФРН та Австрії, а також роз’ясненнями щодо маршруту відкритого гуманітарного транзитного коридору для громадян України, які прямують на Батьківщину.

Для вашої зручності ТОВ «ЮГ-АВТОТУР» розробив маршрут, вказаний Посольством України у ФРН:



Джерело:Посольство України у ФРН